Penthouse BV by adjo studio
Home » Interior Design » Residence » Apartment » Penthouse BV by adjo studio

Penthouse BV by adjo studio

Curated by HIEUDOAN
4.2K views
A+A-
Reset

Project name: Penthouse BV

Location: Hasselt, Belgium  

Interior design and coordination: adjo studio – Adriana Strojek & Joachim Bekkers  

Photos: Renaat Nijs  

Description from interior design firm adjo studio

The required offset from the building line provided a great opportunity for an elevated private city  garden surrounding this modern penthouse located on the top of an apartment complex in eastern  Belgium. A grassy path meanders around the living unit creating a relation with the nature in the city  on a higher level.  

The plan of the apartment has been inspired by this arrangement and resulted in setting the dialogue  between the outside and the inside as a core concept for the layout. The circulation area has been  distributed along the external walls to maximise the amount of light inside and to emphasise the  relationship with the external 360 degree garden. With the open perimeter of the interior, the central  part has been dedicated to spaces that are less dependent on the incidence of light.  

FLOOR PLAN

As the concept design is based on the honest and raw materials, natural stone and dark timber can be  found in every corner of the interior. The colour palette has been kept warm with brown, grey & beige related tones to enhance a cosy feel and to provide a cheerful yet restful environment. The external  cladding of the building’s elevation in Italian limestone comes back in the joinery inside to reinforce  the link between the exterior and the interior.  

Te details are kept simple in aim to reach minimalist objectivity, stripping away the layers of  ornaments to create clean perspectives and frame the outside.  

© Renaat Nijs
© Renaat Nijs

Our aim was to create a generous one bedroom apartment with an office space which has a flexibility  of being transformed into two bedroom apartment with a private bathroom for each room in the  future. Currently the office space can be closed of with a large sliding wall cladded in cherry veneer.  The internal scheme didn’t include a lot of internal walls in our concept, so we decided to use joinery as  the space defining element. The entrance to one of the bathrooms is integrated into one of the closet  doors and a massive sliding wall in veneer divides the office room and the bedroom, giving it flexibility  in the layout. Cherry veneer show up on the internal core with a number of softly integrated sliding  and hinged doors.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Leave a Comment

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you accept our cookie policy. Okay, I understand Find out more

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?