Home » Interior Design » Residence » Apartment » Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House

Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House

Curated by HIEUDOAN
3.9K views
A+A-
Reset

Project name: Vancouver House Penthouse 

Architecture firms: Leckie Studio Architecture + Design

Location: Vancouver, British Columbia

Project Type: Interior

Size: 3600 sf

Photography: Conrad Brown

Description from architecture firms Leckie Studio Architecture + Design

ThisA client with a penchant for travel hoped to transform her two-bedroom penthouse in the new Vancouver House tower was conceived as into a welcoming and a warm space for living, socializing, and displaying the client’sher collection of art and natural artifacts. Positioned on the tower’s northwest side, the two-story unit features expansive views of English Bay and the North Shore Mountains, which the designers hoped to weave into a layered and balanced environment that looked both inward ands much as it did outward.

Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, wood frame ceiling walnut, sofa comfortable
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, wood frame ceiling walnut, sofa comfortable
 © Leckie Studio Architecture + Design

Through an iterative design process, the studio and client arrived at a highly bespoke, biophilic design that is attuned to the passage of time. Using the owner’s daily routinesituals as a guide, the designers sequenced the interior to maximize views and quality of light. The second-floor master suite, where morning light is most abundant, opens onto a vista of the surrounding water. Procession from the master suite traces down a half-turn open stair, which features a copper-laced, firefly-like Bocci lighting installation made up of hand-selected, multicolored glass elements in pink, orange, umber, green, and blue. At sunset, the penthouse’s first-level kitchen, dining, and living spaces look ontoare set aglow by the Vancouver city lights. In the living room, modular, multidirectional seatingfurnishings resemble landscape formations, supportsing guests’ various postures and orientations.

Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, black kitchen, black dining table
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, void garden
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, void garden
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, void garden
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, lighting
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, lighting
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, lighting
 © Leckie Studio Architecture + Design

Spaces including the first-floor office, living room, and second-floor study look onto a lush, glass-walled atrium. This vertical garden forms a spine for the penthouse, extending through the second floor and onto to the unit’s roof terrace. Conceived as a microcosm of the Pacific Northwest rainforest, its centerpiece is a full-size red cedar tree that lends a contemplative and grounding element to the onlooking interiors. The terrarium further reinforces the sense of time passage within the project: The ecosystem surrounding this tree will be sustainednourished long term by a “nurse” log, which replenishes the space with nutrients from decay.

Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, lighting
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, stair, lighting
 © Leckie Studio Architecture + Design

A restrained material palette characterizes the interiorproject, and setsting a rich, organic background for the client’s impressive displays of art and artifacts from her travels. American black walnut makes up millwork in the living, kitchen, and bath areas, and is also seen in stair treads. Modern, blackened-steel accents run throughout. Floors, which feature radiant heating, are made of creamy travertine mare bianco, as are the custom-milled sinks in the bathrooms. Smoky fior de bosco marble linesgraces powder-room walls.

The penthouse’s sizable kitchen opens onto a dining area, creating an ideal zone for entertaining. Extending the unit’s social areas by nearly 1800 square feet is theaA large roof deck, which can be accessed by a personal elevator, extends the unit’s social areas by nearly 1,800 square feet. There, architects have installed a custom-designed, stainless-steel hot tub, as well as an outdoor shower, a garden, a kitchenette, and plenty of seating, establishing a highly hospitable, open-air settingfor family and friends.

 
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, counter bar, black marble, walnut wood frame ceiling
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, counter bar, black marble, walnut wood frame ceiling
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, counter bar, black marble, walnut wood frame ceiling
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, counter bar, black marble, walnut wood
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, counter bar, black marble, walnut wood
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, kitchen, black marble, walnut wood
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, handle, walnut wood
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, handle, walnut wood
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathtub
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathroom
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathroom
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathroom, double sink
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathroom, double sink
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathroom, round mirror, gray marble stone
 © Leckie Studio Architecture + Design
Penthouse by Leckie Studio at Vancouver House, bathroom, round mirror, gray marble stone
 © Leckie Studio Architecture + Design

YOU MIGHT ALSO LIKE

Leave a Comment

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you accept our cookie policy. Okay, I understand Find out more

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?