HEADWAY Coworking by DA bureau
Home » Interior Design » Commercial » Office design » HEADWAY Coworking by DA bureau

HEADWAY Coworking by DA bureau

Curated by HIEUDOAN
4.4K views
A+A-
Reset

Interior design firm: DA bureau 

Project team: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor Goreglyad, Maria Romanova, Julia Kubitskaya

Location: Moscow, Presnenskaya nab., 12, floor 35, room 3

Year of implementation: 2020

Area: 600m2

Timescales: 24 months

Photography: Sergey Melnikov

Description from Interior Design firm DA bureau:

Headway is a new premium coworking space in the heart of Moscow City, on the 35th floor of the Federation Tower.

Our goal was to create a space of total concentration and one-pointedness in the business centre of the bustling metropolis, where anyone can fully focus on their work.

HEADWAY Coworking, DA bureau, Reception
 © DA bureau

The design concept was based on the idea of dividing the space into two contrasting areas: The working area block is austere, transparent, advanced, lightweight;

FLOOR PLAN

The public space units are out of line, chaotic, compact, eye-catching.

The forms and arrangement of these areas made it possible for us to depart from the concept of a long blank corridor and transform it into an integrated multifunctional space made up of lounge areas, reception units and open space areas flowing one into another.

This partition is achieved not only through space zoning, but also through the use of proper materials.

HEADWAY Coworking, DA bureau, Corridor
 © DA bureau

To create maximum aeriality, the working area is framed by glass partitions down to the level of the floor, with a minimal profile thickness. Carpet tiles were used on the floor to enhance acoustic comfort.

HEADWAY Coworking, DA bureau, Seating
 © DA bureau
HEADWAY Coworking, DA bureau, Meeting room
 © DA bureau
HEADWAY Coworking, DA bureau, Meeting room
 © DA bureau

The public areas, on the other hand, are executed in a monolithic and blind manner to a greatest possible extent, all of different materials. The meeting rooms are decorated with wood, the coffee point has a finishing of concrete with terrazzo, the utility area and sanitary facilities abound in stainless steel. The floor coating represents poured concrete of two colours: dark geometric shapes against a bright background create an illusion of shadow falling from the public-area framing, which enhances the contrast of the two zones.

 

HEADWAY Coworking, DA bureau, Corridor
 © DA bureau

The furniture by Danish and Italian manufacturers and the original stand lamps made according to our sketches give a touch of brightness to the interior. Particular attention was paid to the offices and their interior. Every office is a self-contained unit with an open concept: this makes it possible to create a workspace according to particular requirements of any company. All offices are well soundproofed owing to the use of up-to-date materials.

 

HEADWAY Coworking, DA bureau, Corridor
 © DA bureau
HEADWAY Coworking, DA bureau, Corridor
 © DA bureau
 © DA bureau

In combination with the custom-made furniture, this ensures excellent autonomy and does not restrain the employees.

The greatest challenge in creating the minimalist interior was the extensive utilities and lots of structural elements in combination with a non-standard layout executed as a part of the Reuleaux triangle. However, the unconventional approach helped us not only to resolve these difficulties, but also to reproduce the standard functional areas in a new way. In addition, the attention to detail, coupled with non-mainstream design, helped us to create an unusual design code that became the hallmark of the coworking space.

 © DA bureau

YOU MIGHT ALSO LIKE

Leave a Comment

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you accept our cookie policy. Okay, I understand Find out more

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?